Uncategorized

Hitta rätt marknadsföringsutbildning för dig

Vill du studera marknadsföring och kommunikation? Kanske går du redan marknadsföringsprogrammet på gymnasiet och vill göra högskoleprovet 2022 för att testa dina kunskaper, eller så har du precis klarat av högskoleprovet och ska välja en utbildning som passar dig. Att arbeta med marknadsföring och kommunikation kan innebära en hel del olika saker. I det stora hela brukar man säga att en marknadsförares uppgift är att kommunicera de fördelar som finns med en specifik idé, produkt eller tjänst.

Planerar du att läsa marknadsföring på högskola behöver du först genomföra högskoleprovet 2022 för att på så vis testa dina kunskaper och färdigheter. Ska du däremot läsa på gymnasiet behöver du inte göra mer än att säkra bra betyg från grundskolan och hitta ett gymnasium som du är intresserad av. Marknadsföringsutbildningar är mycket intressanta och ett bra val för den som vill ha en mycket spännande och händelserik framtid. Idag behöver i princip alla myndigheter, företag, verksamheter och organisationer hjälp med marknadsföringen och det innebär att möjligheterna till arbete är mycket stora.

Arbeta med marknadsföring – vad innebär det?

Oavsett om du har hamnat här för att du ska göra högskoleprovet 2022 eller för att du vill veta mer om marknadsföringsutbildningar är det viktigt att förstå vad utbildningen faktiskt innebär. Det är inte ovanligt att orden associeras felaktigt med reklam. Visst kan reklam vara en del av en marknadsföringsstrategi, men marknadsföring och kommunikation är så mycket mer än bara reklam. Som marknadsförare gäller det inte bara att skapa snygga annonser i dagstidningar eller annan media, utan här är ditt huvudsyfte att hitta kunder och se till att behålla dem.

Marknadsföring kan ske på många olika sätt, men det vanligaste är att det sker i projektform. Det kan t.ex. handla om att ett företag ska göra en kampanj för en tjänst eller vara och som har tidsramar och budgetar som ska hållas till punkt och pricka. Har du valt en marknadsföringsutbildning med inriktning på grafisk design kan du t.ex. arbeta på ett tryckeri. Är målet däremot att arbeta på en reklambyrå är Art Director och Copywriter vanliga befattningar.

Hitta den bästa marknadsföringsutbildningen för dig

Det finns mängder med olika typer av marknadsföringsutbildningar att välja mellan och därför kan det kännas svårt att hitta den som är absolut bäst. Här är det viktigt att du läser på noga om de olika utbildningarna, för att på så sätt hitta en som passar dig, dina intressen och din vardag så bra som möjligt. Fundera på om du vill studera på heltid eller om du vill kunna kombinera studier med arbete och familjeliv. Du kan hitta marknadsföringsutbildningar på distans, i skola och på flex om du så önskar.

Hur länge du önskar studera är också avgörande för vilken utbildning och skola du bör välja. De kurser som erbjuds på Yrkeshögskolor är vanligtvis kortare än om du ser på de utbildningar som finns på högskolor och universitet. En yrkeshögskola har dessutom inte samma höga krav som ett universitet eller högskola kan ha. Välj det som passar dig bäst!