SEO

Svårigheterna med SEO

SEO är ett tufft jobb. Faktorer som sökord, länkar och relevant innehåll som kan crawlas och indexeras påverkar rankningen.

Men den största utmaningen när det kommer till SEO är att den är i ständig utveckling. Som ett resultat av detta är det svårt att avgöra vilka SEO-strategier som är långsiktigt effektiva och vilka saker man bör vara uppmärksam på.

I den här artikeln kommer vi att nämna några av de svåraste delarna av SEO och ge dig konkreta tips om hur du kan övervinna dessa utmaningar.

Svårigheten med att ranka högt för sökord

Nyckelord är vad folk använder för att söka efter saker online. Ett av de viktigaste verktygen för SEO är att analysera och välja rätt sökord. Men det svåraste med sökord är att konkurrensen har blivit ännu tuffare. Detta gör det svårare för mindre eller nyare webbplatser att ranka högt på sökord med högre sökvolym.

Som tur var finns det flera verktyg där ute som hjälper dig att hitta de bästa för ditt företag. Två av våra absoluta favoriter är:

  • 1. Googles Ads Keyword Planner: Googles egna verktyg som hjälper dig att leta efter bra sökord – helt gratis!
  • 2. SEMrush: Det här verktyget är bäst för att hitta sökord med låg konkurrens och hög trafiknivå.

Länkbyggnader har växt i betydelse

Googles ständiga och oförutsägbara algoritm-förändringar har varit ett diskussionsämne ett tag. Under de senaste åren har Google ändrat sina riktlinjer flertalet gånger och det är viktigt att vara medvetna om förändringarna och lära sig hur man undviker negativa påföljder.

I detta sammanhang så är en vanlig missuppfattning är att Google inte längre gynnar bakåtlänkar. Det stämmer att Google har straffat hemsidor som ”köpt” länkar eller har external länkar från oseriösa hemsida. Men i själva verket så förespråkar Google fortfarande länkbyggning. Men det viktiga är inte kvantiteten av hemsidor som länkar till din hemsida. Utan istället bör du fokusera på att erhålla kvalitetslänkar ifrån hemsidor med en hög auktoritet över allt annat.

Så förblir du relevant

En av de största utmaningarna med sökmotorn Google är de ständigt ändrar sina algoritmer. Idag handlar SEO mycket om att hänga med i Googles utveckling och säkerställa att innehållet på din hemsida kan både crawlas och indexeras. Således är det bästa sättet att förbli relevant att hålla koll på alla SEO trender och deras uppdateringar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *