Uncategorized

Appmarknadsföring

Vår vardag och vår ekonomi blir allt mer dominerad av olika typer av appar. De kanske mest uppenbara är de du har i din mobiltelefon, men det finns idag appar i det mesta. Din smarta TV styrs av appar. Din dator styrs av appar. Har du investerat i moderna vitvaror i köket finns det med stor sannolikhet möjlighet att styra även dem med appar. Det här är något den moderna marknadsföraren måste förhålla sig till på flera sätt. Bland annat genom att anpassa marknadsmixen till det faktum att mycket av vår mediekonsumtion går via appar på små skärmar idag. Att producera reklam avsedd för konsumtion i storform är helt enkelt inte lika verkningsfullt.

Marknadsför dig med en app

Möjligheten till att utveckla appar i olika former till olika företag har gjort att fler och fler verksamheter skaffar egna appar. För en e-handlare är det till exempel ett perfekt verktyg där dina kunder kan ha direkt tillgång till din butik istället för att behöva surfa till den. Om du tror att det här är en väg framåt för dig rekommenderar vi att du tar kontakt med en apputvecklare i stockholm för att få en offert på det du tänker dig. Det är oftast hos en apputvecklare i Stockholm du hittar de bästa programmerarna då huvudstaden givetvis är lockande för högutbildade människor. Genom att använda en apputvecklare i Stockholm kan du också känna dig trygg i att de har gjort liknande projekt förut och kan komma med relevant input kring utformningen på din app.

Att göra en app kan givetvis vara relevant även för andra företag och det är bara fantasin som sätter gränserna. Du kanske kan ta fram ett roligt spel som fungerar som en varumärkesbyggande aktivitet?

Marknadsför din app

Utöver att vara en hjälp i ditt sälj- och marknadsföringsarbete kan givetvis appen vara din affärsidé. Folks vilja att betala för appar är ständigt stigande. Detta oavsett om det är en underhållningsapp som ett spel, eller en nyttoapp som till exempel hjälper dig med din träning eller att hålla koll på din ekonomi. I det fallet behöver du marknadsföra din app snarare än att använda den som kanal. Som allt annat du säljer behöver du berätta för folk att den finns.

Utveckling av den här typen av appar kostar ofta rätt mycket, särskilt som du med stor sannolikhet kommer upptäcka att det redan finns andra etablerade konkurrenter på marknaden. Fråga gärna din apputvecklare i Stockholm om de kan hjälpa dig med det. Du behöver bland annat fundera över hur du marknadsför den på de stora handelsplatserna för appar, Google Play och Appstore. Hur du namnger och beskriver din app kommer ha stor betydelse för hur du dyker upp i sökningar. Att använda sociala medier är också ett bra sätt att nå ut eftersom du då kan nå helt rätt mottagare genom att annonsera till de som har angivit ett intresse som är relevant för just din app.